"Арбітражний керівник - керівник ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" Дмитро Задружний ігнорує нас і колектив підприємства", - зазначив 25 травня на засіданні колегії Харківської облдержадміністрації начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської облдержадміністрації Юрій Гуренко. За його словами, згідно закону про відновлення платоспроможності боржника керівник санацією повинен активно сприяти виведенню підприємства з кризи, але Д. Задружний "навіть не приходить на наради в управління промисловості, куди його викликають".

За словами Ю. Гуренка, нарада, на яку не з'явився Д. Задружний, відбулася 17 травня і була присвячена проблемі заборгованості із зарплати в області. Ще один керівник, який проігнорував нараду - генеральний директор ДП "Завод ім.Малишева" Олексій Підгорний. На заводі ім.Шевченка і на заводі ім.Малишева є заборгованість із зарплати. Серед боржників також ДП "Харківський електромеханічний завод", ВАТ "Ізюмський тепловозоремонтний завод" і ДП "Харківський завод електроапаратури". За місяць заборгованість збільшилася на 3,5 млн.грн. і складає 73 млн.грн.

Як відзначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, до завтрашньої наради у прем'єр-міністра України Азарова потрібно підготувати матеріал про завод ім.Шевченка. На нараді буде зроблена доповідь про це підприємство. "Там є питання для правоохоронних органів. Наприклад, корпуси спочатку продаються, а потім підприємство бере його в оренду", - зазначив губернатор.

Він також зазначив, що готується його робоча поїздка до Первомайського р-ну. Під час поїздки буде розглянуто питання по ДП "Хімпром" (Первомайський).

М. Добкін відзначив, що ситуація в промисловості області гнітюча. Але державні підприємства, які ще можна відродити, "не підуть ні праворуч, ні ліворуч. Якщо керівники підприємств вважають, що вони отримали щасливий квиток на безстрокове керівництво заводом, то вони помиляються. Найближча перевірка на заводі ім.Малишева продемонструє доцільність перебування там нинішнього керівництва", - відзначив М. Добкін.