На ВАТ "Турбоатом" (Харків) 24 лютого відбулася щорічна конференція щодо укладання колективного договору на 2011 р., у якій взяли участь більше 400 делегатів від усіх підрозділів заводу. Про це повідомили "SQ" у прес-службі підприємства. На конференції були підведені підсумки виконання колдоговору за 2010 р. і прийнятий новий договір на 2011 р.

За даними прес-служби, до президії увійшли генеральний директор "Турбоатому" Віктор Суботін, почесний генеральний директор Анатолій Бугаєць, голова профкому Григорій Мошенський, головний інженер Григорій Іщенко, заступник голови профкому Микола Турчин, а також голова Харківського обласного комітету профспілок працівників машинобудування і металообробки Валерій Курочка і голова Об'єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко.

Як відзначили на "Турбоатомі", конференцію відкрив В.Суботін. Він підвів підсумки минулого року, підкресливши, що колективний договір 2010 р. виконаний у повному обсязі. Він також зазначив, що 2011 р. буде не менш напруженим і результативним. "Ми продовжуємо нарощувати позитивну динаміку в усіх напрямках виробничо-господарської діяльності та займаємо провідне місце серед машинобудівних підприємств як на українському, так і на світовому ринку енергетичного обладнання, свідченням чого є високі показники економічного розвитку, яких ми досягли минулого року. Такі ж темпи ми плануємо зберегти і в 2011 році", - заявив генеральний директор.

У прес-службі поінформували, що заходи з охорони праці, прописані в новому колективному договорі, передбачають ремонти покрівлі корпусів і цехів заводу, ремонти і заміну віконних рам, освітлення, систем витяжної вентиляції у виробничих і службових приміщеннях. У ливарному цеху планується модернізація газових термічних печей. У сфері поліпшення соціально-побутової сфери колдоговір передбачає ремонтні роботи спорткомплексу "Турбініст", бази відпочинку "Блакитна затока", гуртожитків, санітарно-побутових комплексів. Буде проведена капітальна реконструкція їдальні № 8 першого майданчика. Для структурних підрозділів підприємства колдоговором передбачено придбання кондиціонерів, меблів, оргтехніки, холодильників, мікрохвильових печей, УФО, для чотирьох столових планується закупити роздавальні лінії, проточні електроводонагрівачі. У інженерний корпус буде придбано і встановлено новий пасажирський ліфт.

За інформацією прес-служби, делегати одноголосно проголосували за ухвалення колективного договору на 2011 р., а також затвердили склад постійно діючих комісій: з контролю за виконанням колективного договору у складі 10 осіб, з питань охорони праці у складі 12 осіб і з трудових спорів у складі 8 осіб.

Довідка "SQ". ВАТ "Турбоатом" виробляє парові турбіни для ТЕС і АЕС, гідротурбіни для ГЕС, газові турбіни для ТЕС. 75% акцій ВАТ "Турбоатом" належить державі. На заводі працює 4,9 тис.осіб.