"ВТБ Банк" підписав меморандум про взаєморозуміння з компанією "Мітра інновації" ("Mitra Innovations SA", Бельгія). Меморандум був підписаний у рамках офіційного візиту принца Бельгії Філіпа з урядовою та діловою делегаціями до Києва 21 - 24 листопада 2010 р. Компанія "Мітра інновації" і "ВТБ Банк" домовилися про співпрацю, згідно якої "ВТБ Банк" надає компанії сприяння і пропонує фінансові рішення щодо інвестицій для реалізації проектів замовників компанії. Надані фінансові рішення, такі як лізинг, довгостроковий кредит і т.д., дозволять замовникам купувати устаткування і реалізовувати проекти компанії з метою розширення і модернізації своєї інфраструктури. (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". ВАТ "ВТБ Банк" - універсальний банк, який входить до 10-ки найбільших фінансових установ країни за класифікацією НБУ. Банк входить до міжнародної фінансової групи ВТБ, 99,95% акцій банку належить ВАТ "Банк ВТБ" (Російська Федерація). На 1 червня 2010 р. статутний капітал - 2,93 млрд. грн., активи -28,78 млрд. грн., кредитний портфель - 25,98 млрд. грн.

Банк "Хрещатик" почав торгувати готівкою юанями. Починаючи з 22 листопада, банк "Хрещатик" перший серед українських комерційних банків почав здійснювати валютообмінні операції з готівковим юанем женьміньбі (Китай), розширивши так перелік іноземних валют до 13. Як повідомила прес-служба банку, надання таких послуг своїм клієнтам стало можливим завдяки відкриттю два місяці тому прямого кореспондентського рахунку в китайських юанях у Торгово-промисловому банку Китаю (Москва), що сприятиме розвитку співпраці з Китайською Народною Республікою в усіх галузях економіки та сферах життєдіяльності. Як зазначила виконавчий директор роздрібного бізнесу банку Марина Нестеровська, вільні купівля-продаж китайських юанів женьміньбі як можна більш повно задовольнять потреби клієнтів банку в послугах з валютообмінним операціям. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". ПАТ "КБ "Хрещатик" зареєстровано у травні 1993 р. На 1 жовтня чисті активи - 6,96 млрд. грн., фінансовий результат - 5,51 млн. грн., кредитно-інвестиційний портфель - близько 4,62 млрд. грн., депозити юридичних осіб - 1,7 млрд. грн., депозити фізичних осіб - 2,64 млрд. грн. Мережа банку складається з 180 установ у Києві та інших регіонах України.

"Імексбанк" відкрив нове відділення (№ 179) у сел. Овідіополь Одеської обл. за адресою: вул. Дзержинського, 127. Нове відділення банку є універсальним і здійснює комплексне обслуговування приватних і корпоративних клієнтів, які зможуть оформити депозитний вклад у національній або іноземній валюті, відкрити поточний рахунок, оформити платіжну картку НСМЕП, VISA або MasterCard, придбати злитки банківських металів, дорогоцінні монети, отримати або відправити строковий грошовий переказ, а також скористатися низкою інших послуг, які надає "Імексбанк". (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". АКБ "Імексбанк" (Одеса) заснований 29 березня 1994 р. Відповідно до класифікації НБУ входить до групи великих банків України. Банк обслуговує більше 20 тис. юридичних осіб і більше 610 тис. фізичних осіб, мережа банку нараховує більше 500 підрозділів.