Національний банк України (НБУ) увів директора генерального департаменту інформаційних технологій і платіжних систем НБУ Наталю Синявську до складу правління Нацбанку. Згідно з наказом НБУ від 22 березня 2012 р. № 41 відповідно до статей 16 і 19 закону "Про Національний банк України" генеральний департамент інформаційних технологій і платіжних систем затверджений структурним підрозділом, що забезпечує виконання Нацбанком основної функції, керівник якого за посадою входить до складу правління. При цьому фінансовий департамент вищезазначеним наказом був виключений з переліку структурних підрозділів, керівники яких за посадою входять до складу правління. Крім того, наказом НБУ директором фіндепартаменту була призначена заступник директора Людмила Івашкевич.(http://www.uabanker.net)

Компенсації клієнтам банків-банкрутів, можливо, буде виплачувати не тільки Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), але й власники та керівники таких банків. Взагалі ФГВФО може змусити їх зробити це згідно з законом про систему гарантування вкладів. Як зазначають експерти Асоціації українських банків (АУБ), стаття 52 згаданого закону дає повноваження Фонду гарантування вкладів вимагати від керівників фінансових установ участі у фінансовому порятунку вкладників. Глави і власники банків зобов'язані це зробити, якщо саме їх дії призвели до банкрутства установи. А в разі відмови Фонд гарантування вкладів може звернутися до суду. Тому, вважає глава АУБ Олександра Сугоняко, делегування таких повноважень ФГВФО піде на користь банківській системі і громадянам.

Нагадаємо, закон про систему гарантування вкладів фізичних осіб був підписаний президентом три дні тому і має набрати чинності за 6 місяців після опублікування. Не всі українські банкіри поділяють оптимізм О.Сугоняка. Повноваження Фонду гарантування вкладів тепер надто широкі, впевнені в Українській кредитно-банківській спілці (УКБС). Викликає занепокоєння і можливість ФГВФО ризикувати, наприклад, надавати безповоротну фінансову допомогу.(http://www.uabanker.net)

Акціонери "Брокбізнесбанку" (Київ) на загальних зборах 20 березня призначили заступником голови наглядової ради екс-главу правління банку Сергія Мішту, повідомив банк у системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку. Згідно з повідомленням, до складу наглядової ради також був уведений Владлен Данилов, який до теперішнього часу був радником голови наглядової ради банку, а раніше обіймав посаду заступника голови правління кредитно-фінансової установи. До складу наглядової ради входять шість чоловік, його головою є Микола Стріла. (http://www.banki.ua)

Довідка "SQ". "Брокбізнесбанк" заснований 1991 р. За даними банку, його найбільшими акціонерами банку на 1 січня 2012 р. були Сергій Буряк (48,6007%) і Олександр Буряк (46,9930%). Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2012 р. банк займав 15-е місце за розміром загальних активів (18,94 млрд. грн.) серед 175 українських банків.