"Альфа-Банк" збільшує статутний капітал на 923,1 млн. грн. Відповідне рішення було прийнято 21 лютого на загальних зборах акціонерів фінустанови. Як повідомила прес-служба "Альфа-Банку", після збільшення статутного капіталу банку складе 4,64 млрд. грн. Збільшення статутного капіталу буде здійснено шляхом проведення додаткової емісії простих іменних акцій ПАТ "Альфа-Банк" (закритого розміщення 217,87 тис. акцій). Номінальна вартість - 4,24 тис. грн. за акцію. (Http://delo.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "Альфа-Банк" (Україна) - універсальний комерційний банк, що входить до складу міжнародного консорціуму "Альфа-Груп". За даними НБУ, на початок 2011 р. акціонерами фінустанови були "ABH Ukraine Ltd" (Кіпр) - 80,1% акцій і ВАТ "Альфа-Банк" (Росія) - 19,9% акцій. Банк входить до десятки найбільших банків України за розміром активів згідно рейтингу НБУ.

Банк "Кредит Дніпро" відкрив кредитну лінію ЗАТ "ДКХП № 1", яке входить до складу групи компаній "Укрінтерпродукт". Кредитні кошти з лімітом 100 млн. грн. терміном на 12 місяців планується використовувати на поповнення оборотного капіталу і збільшення обсягів виробництва. Як повідомила прес-служба банку, крім фінансування бізнес-програм, банк "Кредит Дніпро" забезпечить реалізацію зарплатних проектів на декількох підприємствах групи в рамках програми комплексної співпраці. (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". АБ "Кредит-Дніпро" (Дніпропетровськ) заснований 1993 р. На 1 липня 2010 р., за даними АУБ, активи банку - 4 млрд. 572 млн.грн., зобов'язання - 4 млрд. грн., кредитно-інвестиційний портфель - 3,1 млрд.грн., капітал - 610 млн.грн., чистий прибуток - 2,68 млн.грн. Регіональна мережа банку нараховує 65 відділень у 15 областях України.

ГК "Укрінтерпродукт" включає в себе низку підприємств, що спеціалізуються з виробництва і продажу продуктів харчування широкого споживання. У складі групи входить більше 50 виробничих підприємств і компаній на сході України.

Банк "Контракт" достроково погасив 59 млн. грн. рефінансування Національного банку України. Кредит був наданий банку в рамках програми НБУ з підтримки банківського сектора України під час фінансової кризи. "Зберігаючи надійність і стабільну роботу банку, ми зробили необхідні заходи, щоб пройти через непростий період для всієї країни. Наразі ми відзначаємо зростання фінансових показників банку, а також зростання довіри з боку наших клієнтів", - прокоментувала дострокове повернення коштів голова правління банку "Контракт" Алла Комісаренко. (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". Банк "Контракт" працює на ринку України з 1993 р., надаючи повний спектр банківських послуг. За даними НБУ, "Контракт" відноситься до групи невеликих банків. Основний напрямок діяльності банку - фінансування малого і середнього бізнесу. З 1999 р. банк "Контракт" є членом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. На 1 січня 2011 р., згідно даних АУБ, активи банку склали 404 млн.грн., кредитно-інвестиційний портфель - 225 млн.грн., капітал - 96 млн.грн., фінрезультат - 0,13 млн.грн.