Продукція Балаклійського хлібозаводу зараз продається в шести районах області. Про це 23 листопада повідомив "SQ" член наглядової ради агрохолдингу "Балаклійське ХПП" (хлібозавод входить до складу холдингу) Роман Кіпоть. За його словами, до листопада 2010 р. хлібозавод був підприємством районного рівня - продукція постачаєтья до Балаклії, Балаклійського району і невеликий об'єм - до Первомайського та Змієва. "Тепер завод став міжрегіональним, бо додалися точки продажу хліба в Барвінковому, Боровій і у сел.Комсомольскому (Зміївський р-н). Розглядається доцільність виходу на ринки сусідніх районів області та Харкова", - зазначив Р.Кіпоть.

За його словами, завод закупив нове обладнання і працює над розширенням номенклатури продукції. Підприємство почало випускати хліб з додаванням зерен льону, соняшнику, у вересні запущені у виробництво чотири нові сорти житнього хліба, булочок з кунжутом. Відновлений випуск традиційного за часів СРСР хліба "Саратовський" (це великий домашній хліб для всієї родини). У жовтні у продаж надійшли фірмові багети "Смакота". Також розроблена стратегія виробництва кондитерських виробів, на сьогодні готується проект виробництва пончиків з різними натуральними наповнювачами.

Як зазначив Р.Кіпоть, торік завод продавав 4,5-5 т на добу хлібобулочних виробів. "Цього року ми перейшли рубіж у 6 т і до кінця наступного року ставимо завдання виробляти не менше 8 т хлібобулочних виробів", - заявив він. Р.Кіпоть підкреслив, що завод випікає хлібобулочні вироби з натуральних інгредієнтів з використанням традиційних рецептів і технологій.

Довідка "SQ". До агрохолдингу входять ПАТ "Балаклійське хлібоприймальне підприємство" (займається рослинництвом), ТОВ "Балаклійське хлібоприймальне підприємство" (включає хлібозавод, елеватор і млин), а також ПАТ "Агрофірма "Вербівське" (займається рослинництвом і тваринництвом). Підприємства холдингу займають близько 15% сільгоспугідь Балаклійського району.

Більш докладно з роботою холдингу можна ознайомитись в інтерв'ю з Р.Кіптем.