Китайцы хотят создать в Харьковской области совместное сельхозпредприятиеКитайці хочуть створити в Харківській області спільне сільськогосподарське підприємство. Про це 23 листопада під час зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним та головою облради Сергієм Черновим повідомив генеральний директор Бюро з питань обробки землі і меліорації Міністерства сільського господарства Китаю Хе Зіян. За його словами, він супроводжує делегацію підприємців з м.Хейлуцзян (Китай), населення якого складає близько 1 млн. осіб.

Як наголосив Х.Зіян, сільське господарство в Китаї розвивається непогано, але було вирішено подивитися, як працює ця галузь в інших країнах. За його словами, делегація вранці 23 листопада відвідала сільгосппідприємства області, і те, що побачили китайські підприємці, їм сподобалося.

Як зазначив М.Добкін, Харківська область вітає надходження іноземних інвестицій, а особливо - в сільське господарство. Область націлена на виробництво сільгосппродукції на експорт. За словами губернатора, якщо вдасться налагодити експорт сільгосппродукції в Китай, то зворотними рейсами можна доставляти в регіон товари, які мають попит на найбільшому оптовому ринку країни "Барабашово".

Як зазначив начальник Управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин ХОДА Ігор Матюшенко, китайців цікавить налагодження виробництва елітного насіння. Вони вже відвідали господарство "Елітне" (Харківський р-н), яке входить до структури Інституту рослинництва ім.Юр'єва Академії аграрних наук України. Китайці пробудуть у Харкові ще два з половиною дні.