Долг харьковчан за газ составляет более 112 млн.грн.Борг харків'ян за спожитий природний газ ДК "Газ Україна" становить більше 112,5 млн.грн., що перевищує минулорічну заборгованість більш ніж на 30 млн.грн. Про це повідомила "SQ" прес-секретар ВАТ "Харківміськгаз" Ольга Ліпакова. За її словами, через таку велику суму боргу Харків є одним з найгірших платників за газ в Україні.

Як заявив заступник генерального директора з питань газопостачання "Харківміськгазу" Дмитро Кобзар, більшість харків'ян нехтують попередженнями підприємства про необхідність своєчасної оплати за спожитий природний газ.

"Неплатникам ми направляємо повідомлення з вимогою сплатити існуючу заборгованість у двотижневий термін з попередженням, що у разі несплати абонент буде відключений від системи газопостачання. Якщо абонент нехтує попередженням і не намагається ні оплатити існуючий борг, ні реструктуризувати його, то наступний етап - відключення і передача справи до суду", - зазначив Д.Кобзар.

Минулого року в судах Харкова було розглянуто більше 1,5 тис. позовів щодо стягнення заборгованості за несплату послуг газопостачання на суму 3,35 млн.грн. Цього року суди міста розглядають понад 1110 справ на загальну суму 1,6 млн.грн. Окрім того, боржникам-фізособам було направлено понад 2800 претензій на суму 6,6 млн.грн.