Шебелинський газопереробний завод (Балаклійський район, Харківська обл.), що входить до структури ДК "Укргазвидобування", з 25 вересня до 4 жовтня буде зупинений на плановий ремонт. Про це повідомили "SQ" у прес-службі "Укргазвидобування".

За даними прес-служби, під час зупинки планується виконати ремонтні і профілактичні роботи вакуумних колон газофракційних установки ГФУ-1, а також провести огляд і ремонт технологічного обладнання, чистку колон та теплообмінної апаратури, провести заміну запірної арматури та трубопроводів.

В "Укргазвидобуванні" відзначили, що з вересня на заводі відновлене відвантаження нафтопродуктів самовивозом через автомобільний налив, що дозволить реалізовувати паливо дрібнооптовими партіями. Так, буде збільшене коло потенційних покупців за рахунок компаній, що працюють у східних областях України. До цього відвантаження нафтопродуктів покупцям здійснювалася виключно по залізниці.

Довідка "SQ". Шебелинський газопереробний завод здійснює виробництво автомобільного бензину марок А-76, А-92, А-95, дизельного палива, скрапленого газу, уайт-спіриту, мазуту, бітуму, біопалива та інших нафтопродуктів.