Урожай зерновых в Харьковской области планируется собрать до 1 августа 

Збір урожаю ранніх зернових у Харківській області планується завершити до 1 серпня. Про це журналістам повідомив начальник Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Ігор Зубрич. За його словами, раніше Харківська область трохи відставала від інших великих областей України за темпами збору врожаю, але сьогодні показник Харківщини вище середнього по Україні. "Погодні умови, які складалися за останній тиждень, дещо стримали темпи збирання врожаю ранніх зернових. Але за останні дні ми стали прибирати приблизно 50 тис.т. зерна на добу", - підкреслив І.Зубрич.

За його словами, найвищі показники врожайності в тих районах, в яких не було масової загибелі озимих культур. Це Барвінківський, Близнюківський, Кегичівський, Лозівський, Сахновщинський райони. У Балаклійському, Великобурлуцькому, Вовчанському, Зміївському, Харківському, Чугуївському і Шевченківському районах, які потрапили в епіцентр загибелі озимих культур, врожайність набагато нижче.

 

Довідка "SQ". Як заявив 6 липня під час селекторної наради, присвяченої розробці проекту Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2011 р., заступник голови облдержадміністрації Віталій Алексейчук, Харківська область на 5-10% відстає зі збору врожаю від провідних областей України. За інформацією В.Алексейчука, врожай продовольчої пшениці цього року, за попередніми даними районів області, очікується на рівні 445 тис.т, що нижче середньорічних показників майже в три рази.