"За тією тенденцію, яка склалася в харківському регіоні, я не бачу, щоб народ реагував на складну економічну ситуацію в низці європейських країн, зокрема, у Греції та Португалії. Поки що в нас усе стабільно, і ми адекватно реагуємо на ту чи іншу ситуацію", - повідомив начальник Управління НБУ в Харківській області Володимир Качук. "Ми постійно моніторимо наявність валюти в наших обмінних пунктах і на рахунках комерційних банків, і причин хвилюватися ми не бачимо. Валюта у нас у достатній кількості (і євро, і долари), і банки можуть задовольнити запити будь-якого клієнта. А те, що курс долара підвищується, так це світова тенденція", - зазначив В.Качук.

Довідка "SQ". Як заявив раніше голова Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов, сильних коливань курсу гривні стосовно долара цього року не буде, максимальне відхилення від сьогоднішнього курсу не перевищить 2%. Курс гривні у 2011 р. залишиться стабільним стосовно долара завдяки гарному платіжному балансу і наявності достатніх резервів НБУ. За його словами, золотовалютні резерви НБУ складають 38,4 млрд. дол. і нижче цього рівня в 2011 р. знижуватися не будуть.

За прогнозами низки експертів, до вересня 2011 р. в Україні може початися обвал гривні, яка, як очікується, істотно здешевшає відносно долара, вже у вересні-жовтні долар може коштувати 12 грн.