"В "Інпромбанку" хороший інвестор, і у цього банку все буде добре", - заявив "SQ" начальник Управління НБУ в Харківській області Володимир Качук, коментуючи інформацію про те, що Фонд гарантування вкладів фізосіб перевів "Інпромбанк" з учасників у тимчасові учасники фонду. За словами В.Качука, ці дії фонду, очевидно, пов'язані з якимись тимчасовими труднощами банку зі сплатою внеску до фонду.

Довідка "SQ". ПАТ "Інпромбанк" (раніше - Український банк торговельної співпраці) заснований 1993 р. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2011 р. за розміром загальних активів "Інпромбанк" займав 93-е місце (976 млн. грн.). З вересня 2009 р. до вересня 2010 р. в "Інпромбанку" працювала тимчасова адміністрація НБУ. За 2010 р. банк отримав 30 млн.грн. прибутку.

6 травня Фонд гарантування вкладів фізосіб перевів харківський "Інпромбанк" з категорії учасника фонду в категорію тимчасових учасників.

Згідно з положенням про порядок сплати зборів до фонду, учасники (тимчасові учасники) фонду крім первинного збору мають два рази на рік здавати регулярні внески учасників фонду. Перерахування нарахованого регулярного збору здійснюється учасниками (тимчасовими учасниками) фонду щоквартально рівними частинами до 15 числа місяця, наступного за звітним періодом. Зараз учасниками фонду є 168 банків, тимчасовими учасниками - 8.