В Харькове заработала фабрика, производящая светодиодные светильникиФабрика з виробництва світлодіодних світильників "Світло України" почала працювати в Харкові. Про це 23 лютого повідомив "SQ" генеральний конструктор фабрики Володимир Замковий. За його словами, на організацію виробництва світлодіодних світильників пішло близько року. Виробничі потужності створені на двох орендованих ділянках, одина з яких знаходиться в будівлі заводу "Точприлад" (Харків).

Як пояснив В.Замковий, фабрика вже визначилася з ринками збуту. "Близько 30 тис. світильників на місяць буде поставлятися до Росії, ще близько 30 тис. - до країн Євросоюзу, а також очікується, що близько 30 тис. штук буде поставлятися замовникам в Україні. Зараз виробництво тільки розгортається, і виробляється близько 3 тис. світильників на місяць", - зазначив В.Замковий.

За його словами, підприємство вже організувало представництво в Бєлгороді (Росія), а також планує побудувати в Бєлгороді або в іншому місті Росії завод з виробництва світлодіодних світильників. Кредит на 10 років для будівництва заводу може бути отриманий в "Ощадбанку Росії" в рамках однієї з державних російських програм.

Як відзначили на підприємстві "Світло Україна", вартість односекційного світильника, аналогічного за світловіддачі лампі розжарювання в 500 Вт, становить близько 1 тис. 400 грн. Потужність світильника по споживаній електроенергії - 11 Вт