Майже 70% платежів до зведеного бюджету України у Харківській області сплачено великими платниками податків Харкова. Про це заявила "SQ" голова комісії з проведення реорганізації Спеціалізованої ДПІ з роботи з великими платниками податків у Харкові, начальник інспекції Галина Феденко.

За її словами, за 10 місяців цього року платниками податків інспекції до бюджетів усіх рівнів сплачено 8 млрд. 610 млн. грн., що на 937 млн. грн. (або на 12,2%) більше, ніж за аналогічний період минулого року. Бюджетні призначення виконані на 106,3%. Найбільший приріст збору платежів до загального фонду держбюджету порівняно з минулим роком досягнутий з акцизного податку - на 580 млн. грн. (або майже на 15%), з ПДВ - майже на 108 млн. грн. (на 8%), податку на прибуток - майже на 73 млн. грн. (або на 6,6%).

До місцевого бюджету великими платниками податків сплачено 764,4 млн.грн. податків, що на 121,5 млн.грн. більше (або майже на 19%) відповідного показника минулого року.

Довідка "SQ". На обліку в Спецподатковій на 1 жовтня перебували 227 платників податків. Серед клієнтів СДПІ - ПрАТ "Філіп Морріс Україна", статутне територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця", ВАТ "Турбоатом", ЗАТ "Завод "Південкабель", ДП "Завод "Електроважмаш", ДП "Харківський завод електроапаратури", КП "Харківські теплові мережі", ДП "Завод ім.Малишева", а також низку банків Харкова.