ТОВ "МК СКСМ" (Харків) виготовило газовідвідну трубу вентиляційної установки для Чорнобильської АЕС. Про це 22 листопада повідомили "SQ" на підприємстві.

За словами директора компанії Сергія Коробка, фірма створила газовідвідний ствол із нержавіючої сталі товщиною у 5 мм. "Специфіка виконання цих металоконструкцій полягала в тому, що за проектом сім секцій газовідводу фактично проходять над аварійним реактором по металевій поперечині. Тому виконану "МК СКСМ" роботу цілком можна вважати "ювелірною". Завдяки досвіду реалізації подібних за рівнем складності проектів компанія змогла виготовити газовідвідну трубу для АЕС настільки точно, що під час віддаленого монтажу, який виконувала підрядна організація, не було виявлено жодного недоліку", - підкреслив він.

С.Коробко зазначив, що зараз завершується установка останніх секцій газовідвідного тракту.

Довідка "SQ". Компанія "МК СКСМ" заснована 2000 р. Спеціалізується з проектування і виготовлення металоконструкцій для зведення промислових і цивільних об'єктів на основі індивідуальних проектів, а також серійних конструкцій і нестандартного обладнання. До переліку клієнтів компанії, зокрема, входять ЗАТ "Philip Morris Ukraine", "Procter & Gamble Co", ТОВ "Малтюроп", "Інтербрю", "GSE". "МК СКСМ" входить до групи підприємств, які співпрацюють з УкрДНТЦ "Енергосталь".

Тендер на реконструкцію газовідводної труби був проведений 2009 р. Хід усіх робіт на об'єкті контролює Міжнародне агентство з атомної енергетики (МАГАТЕ).