АК "Харківобленерго" готується забезпечувати електроенергією швидкісні потяги на ділянці залізниці Красноград - Лозова. Про це 22 листопада повідомив "SQ" голова комітету з конкурсних торгів "Харківобленерго" Андрій Ямпольський. За його словами, для цього планується реконструювати електропідстанції "Красноград" і "Кегичівка" (обидві - 110 кВ).

Як зазначив А.Ямпольський, 10 листопада був проведений тендер на реконструкцію підстанції "Красноград", 17 листопада - на реконструкцію підстанції "Кегичівка". Тендери виграла спеціалізована фірма ПП "Донков". "Фірма побудувала підстанцію "Дергачі" якісно і вчасно. Впорається вона і з завданням з реконструкції підстанцій. Кваліфікація при реконструкції потрібна більша, ніж при будівництві, оскільки роботи проводяться при діючих електроустановках", - зазначив А.Ямпольський.

За його словами, вартість реконструкції підстанції "Красноград" складає 25 млн.грн., "Кегичівка" - 36 млн.грн. До інвестиційної програми обленерго на 2011 р. частково включена реконструкція підстанції "Красноград" на 1 млн. 200 тис.грн., решту коштів планується включити до інвестпрограми 2012 р.

Довідка "SQ". Наступного року в рамках проведення Євро-2012 Південна залізниця (управління знаходиться в Харкові) отримає міжрегіональні поїзди "Hyundai": шість - до початку фіналу чемпіонату і чотири - після його закінчення. Склади призначені для перевезення пасажирів на міжміських маршрутах швидкісного руху, в тому числі під час проведення Євро-2012. Найбільш ймовірні маршрути, якими через Харків будуть ходити швидкісні поїзди, це Харків - Київ та Київ - Донецьк.