Національний банк України (НБУ) розглядає можливість проведення чергового стрес-тестування українських банків, щоб визначити ступінь їх потенційної фінансової стійкості в несприятливих умовах, повідомив директор Генерального департаменту банківського нагляду НБУ Олексій Ткаченко. При цьому він підкреслив, що стан системних банків країни поки не викликає занепокоєння (http://www.banki.ua).

Довідка "SQ". Зведений чистий збиток збиткових банків України в січні-вересні склав 10,175 млрд. грн., у тому числі в групі найбільших банків - 6,152 млрд. грн., або 60,5% загальної суми. Серед 17 найбільших кредитно-фінансових установ збитково спрацювали "УкрСиббанк" (1,395 млрд. грн.), підконтрольний уряду "Укргазбанк" (3,6 млрд. грн.), "Кредитпромбанк" (0,728 млрд.грн.) і банк "Форум" (0,43 млрд.грн.).

Нацбанк 24 листопада вводить в обіг пам'ятні монети "Міжнародний рік лісів" номіналами 5 грн. Монети присвячені Міжнародному року лісів, який ООН оголосила у 2011 р. Запланований випуск монет двох видів: виготовленої зі срібла (маса - 15,55 г, діаметр - 33 мм, тираж - 3 тис. штук) і біметалічною (маса - 9,4 г, діаметр - 28 мм, тираж - 30 тис. штук). "У центрі срібної монети - дві пташки, які сидять серед гілок у стилізованому гнізді, в центрі якого - Земля. Ця композиція символізує життя людства: як для пташки гніздо, так для людей Земля... У центрі біметалічної монети - стилізоване квітуче дерево з руками-гілками і серцем", - відзначили в НБУ (http://www.banki.ua)

Довідка "SQ". З 1995 до 2010 рр. Нацбанк ввів в обіг понад 470 видів пам'ятних і ювілейних монет України. У 2011 р. заплановано випуск 35-38 найменувань пам'ятних і ювілейних монет.

Наглядова рада "Діапазон-Максимум Банку" ("Д-М Банк", Київ) звільнила Марину Букаєву з посади голови наглядової ради банку. Згідно з офіційним повідомленням банку, М.Букаєва, що володіє 56,5455% статутного капіталу банку, припинила свої повноваження голови наглядової ради за власним бажанням з 21 листопада. Як уточнили в банку, питання призначення нового голови наглядової ради буде винесене на розгляд загальних зборів акціонерів фінустанови, запланованих на 30 листопада. (Http://www.banki.ua)

Довідка "SQ". "Д-М Банк" зареєстрований 2009 р. За розміром загальних активів на початок жовтня банк займав 141-е місце (356 млн. грн.) серед 175 діючих у країні банків.