Харьковский станкостроительный завод освоил производство высокоточных шлифовальных станковВАТ "Харківський верстатобудівний завод "Харверст" освоїло виробництво шліфувальних верстатів підвищеної точності ХШ-8-36, призначених для обробки роликових доріжок внутрішніх кілець підшипників. Про це 22 листопада повідомили "SQ" у прес-службі групи "УПЕК", до якої входить завод . Перший вироблений верстат був поставлений на ВАТ "Харківський підшипниковий завод" (ХАРП). У другій декаді листопада верстат був уведений в експлуатацію. Нове обладнання, оснащене ЧПУ, дозволяє одержати поверхню кілець підшипників 4-го класу точності, необхідну для нового покоління залізничних роликових підшипників.

Як відзначили в прес-службі, це перший з восьми верстатів даної серії, які в найближчі два роки будуть виготовлятися на "Харверсті". Верстати будуть поставлені на ХАРП і Оскільський підшипниковий завод (Білгородська обл., Росія).

Довідка "SQ". Інвестиційний проект з модернізації виробництва залізничних підшипників ХАРП загальною вартістю 25 млн.євро реалізується з метою виведення на ринок лінійки нових продуктів для рухомого і тягового складу - підшипників типу CRU-дуплекс, а також конічного підшипника касетного типу для вагонів нового покоління TBU.

На Оскольком підшипниковому заводі буде організовано виробництво підшипників типів CRB, CRU-дуплекс і TBU.