86 осіб, потонули на водних об'єктах Харківської області  з початку 2010 р., що на 22% більше, ніж за аналогічний період 2009 р. Про це 22 липня на засіданні Харківської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив начальник Головного управління з питань НС Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Володимир Россоха. За його словами, серед потонулих 9 дітей (на 25% більше).

Як зазначив В. Росоха, найбільше людей потонуло в Харківському районі (15 осіб, у т. ч. одна дитина), у Зміївському районі - 9 осіб, у Дергачівському - 7 (одна дитина), в Богодоуховском - 5 (один дитина), в Харкові - 14 осіб.

Як зазначив В. Росоха, всі випадки зі смертельним результатом сталися не в місцях, спеціально обладнаних для купання. На водосховищах потонуло 7 осіб, в річках - 39, в озерах і ставках - 40. Більше половини з потонулих купалися в нетверезому вигляді (52 особи). "З цього приводу претензії до тих, на чиєму балансі знаходяться ставки та водосховища, а також - до органів МВС. Адже обладміністрація розпорядилася заборонити розп'яття алкогольних напоїв у місцях масового відпочинку людей", - зазначив В. Россоха.

За словами заступника голови ХОДА Валентина Дулуба, працівники райдержадміністрацій, відповідальні за виконання розпорядження голови ХОДА Михайла Добкіна про впорядкування роботи водних об'єктів і не виконали його, будуть обов'язково покарані.