Дивіденди на державну частку акцій акціонерних товариств поповнили цього року держбюджет більш ніж на 100 млн. грн. Про це повідомила прес-служба Фонду державного майна України.

За даними ФДМ, найбільшими платниками дивідендів стали ВАТ "Турбоатом" (Харків), який сплатив 42,603 ​​млн.грн. ПАТ "Київенерго" (23,6 млн.грн.) та ПАТ "Дніпроенерго" (28,375 млн.грн.). Як наголошується в повідомленні, дивіденди сплачені за результатами господарської діяльності підприємств у 2010 р.

Усього на 21 червня ФДМУ забезпечив надходження до держбюджету дивідендів, нарахованих на акції (частки, паї) господарських товариств, у статутних капіталах яких є державна власність, у розмірі 104,621 млн. грн. Завдання з надходження дивідендів, встановлене держбюджетом України на 2011 рік для Фонду державного майна, становить 149,07 млн. грн.

Довідка "SQ". "Турбоатом" спеціалізується з випуску парових турбін для теплових електростанцій, атомних електростанцій і теплоелектроцентралей, гідравлічних турбін для ГЕС, газових турбін і парогазових установок для ТЕС. Виробничі можливості дозволяють випускати на рік парові і гідравлічні турбіни загальною розрахунковою потужністю відповідно 8 млн. кВт і 2 млн. кВт. Виробництво турбін здійснюється за замкненим циклом: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, складання, випробування турбін і відвантаження.

75% акцій ВАТ "Турбоатом" належить державі. У 2010 р. завод перерахував до державного та місцевого бюджетів 221 млн.грн. податків і зборів, реалізував продукції на 1 млрд.грн., експорт продукції становить 83% всієї продукції підприємства.