Київ погасить кредити банку "Хрещатик" на загальну суму 450 млн. грн. у 2012 р. Про це повідомила перший заступник голови правління банку Юлія Тур. За її словами, кредит у сумі 150 млн. грн. пролонгований до березня 2012 р., кредит у розмірі 300 млн. грн. підлягає поверненню в червні 2012 р. Реструктуризація кредитів місту фактично є врегулюванням правових невідповідностей: через нестиковки положень у документах Кабінету міністрів і Національного банку України вони пролонгувалася кілька разів. (Http://delo.ua)

Мережа банків-партнерів компанії "WebMoney" в Україні поповнилася ще двома фінансовими установами - "Піреус Банком" і "Оксі Банком". Як повідомили в компанії, в обох випадках сумарна комісія "WebMoney" і банку становить 3%. Для поповнення клієнту достатньо звернутися в касу, назвати номер гаманця і суму, яку він хоче отримати. Гроші надійдуть у гаманець моментально. Крім того, послуга миттєвої покупки "WebMoney" надається тепер і в 200 кіосках "Преса в Києві". Комісія тут становить 5%. Усього з "WebMoney" співпрацюють 12 українських банків. (Http://finance.liga.net)

Харківська обласна дирекція "Райффайзен Банку Аваль" запропонувала можливість оплачувати житлово-комунальні послуги в Харкові через мережу інтернет за допомогою карток платіжних систем "Visa International" та "MasterCard International". Тепер мешканці міста можуть оплачувати свої рахунки і контролювати історію нарахувань на сайті Єдиного розрахункового центру за адресою: www.erc.megabank.net, не витрачаючи свій час на відвідування відділень банків. Власники платіжних карток можуть без комісій оплатити комунальні послуги, не виходячи з дому або офісу. Інтернет-еквайринг від "Райффайзен Банку Аваль" - це прийом до оплати платіжних карт через мережу інтернет з використанням спеціально розробленого WEB-інтерфейсу, що дозволяє здійснювати розрахунки в будь-який час і в будь-якому місці за наявності комп'ютера чи мобільного телефону з підключенням до мережі Інтернет. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". "Райффайзен Банк Аваль" (раніше - банк "Аваль") заснований 1992 р. 95,96% акцій банку належить холдинговій групі "Райффайзен Інтернаціональ Банк-Холдинг АГ". За розміром чистих активів на початок квітня 2011 р. (54,886 млрд. грн.) банк займав 4-е місце в Україні.

Королівський монетний двір Нідерландів 22 червня випустив перші в світі "інтерактивні" монети. Нові монети викарбувані до сторічного ювілею з дня заснування монетного двору. В обіг поступили срібні монети номіналом 5 євро і золоті в 10 євро. На одній стороні монети розміщене зображення королеви Нідерландів Беатрікс, а на іншій - QR-код (Quick Response). Код є чорно-білий квадрат, який можна вважати за допомогою камери мобільного телефону, якщо на ньому встановлена ​​програма-розпізнавач. Користувачі, які вважали код на ювілейних монетах, будуть переадресовані на сайт, присвячений святкуванню, де їм приготований якийсь "сюрприз". (Http://www.banki.ua)

Довідка "SQ". QR-коди активно використовуються в різних країнах в галузі реклами або впровадження цифрових технологій. Так, у квітні цього року влада Дубая (ОАЕ) вирішили присвоїти всім будівлям міста подібні коди, за допомогою яких можна буде дізнатися інформацію про об'єкт, наприклад, про його власників, орендаторів, а також про площі, планування і різні перевірки будівлі.