ВАТ "Турбоатом" (Харків) 21 квітня успішно зазнало і здало замовнику ротор низького тиску для модернізації парової турбіни К-200-130-1 енергоблоку № 5 Старобешівської ТЕС (Донецька обл.). Про це повідомили "SQ" у прес-службі підприємства.

У присутності замовника був проведений контроль геометричних розмірів, а також балансування, при якому перевірялися вібраційні характеристики. За результатами випробування був підписаний відповідний протокол. Устаткування виготовлене згідно договірних вимог і здане під відвантаження. Контракт закрито у виробництві. За умовами контракту фахівці "Турбоатому" також проведуть на станції шеф-монтаж і введення турбіни в експлуатацію.

Довідка "SQ". Після модернізації потужність агрегату збільшиться на 8 МВт, ККД підвищиться до 88%. Виконані роботи також дозволять знизити витрату умовного палива на 26,1 г/кВтг. Контракт з ВАТ "Донбасенерго" був підписаний у червні 2010 р. Відповідно до контракту "Турбоатом" справив реконструкцію проточної частини циліндра низького тиску з заміною ротора, діафрагм, обойм, ущільнень і середньої частини корпусу ЦНД.

"Турбоатом" спеціалізується з випуску парових турбін для теплових електростанцій, атомних електростанцій і теплоелектроцентралей, гідравлічних турбін для ГЕС, газових турбін і парогазових установок для ТЕС. Виробничі можливості дозволяють випускати на рік парові і гідравлічні турбіни загальною розрахунковою потужністю відповідно 8 млн. кВт і 2 млн. кВт. Виробництво турбін здійснюється за замкненим циклом: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, складання, випробування турбін і відвантаження.