Аеродром міжнародного аеропорту "Харків" готовий майже на 50%. Як повідомили "SQ" у компанії "Нью Системс АМ" (оператор харківського аеропорту), наразі виконано 99% обсягу будівельних робіт на перонах. На будівництві нової злітно-посадкової смуги без верхнього шару бетону готове 1 тис. 722 м, з верхнім шаром бетону - близько 850 м. У роботах з реконструкції аеродрому задіяно 86 робітників і 39 одиниць будівельної техніки.

Проведено підготовку установки паль для будівництва авіаційно-диспетчерської вежі. Роботи на будівництві тимчасового терміналу ведуться згідно графіка. Робітники чекають прибуття на будмайданчик раніше замовлених ангарних воріт шведського виробника "Megadoor".

Як підкреслили в прес-службі "Нью Системс АМ", інвестиції на виконання робіт надходять вчасно. На 20 квітня вже виділено майже 32 млн.грн. із запланованих 41,7 млн. грн.

Довідка "SQ". Група "DCH" в особі компанії "New Systems AM" є оператором реконструкції міжнародного аеропорту "Харків" і інвестором реконструкції аеровокзального комплексу, яка включає зведення нового терміналу, модернізацію старого терміналу, реконструкцію привокзальної площі, будівництво тимчасового терміналу, модернізацію інфраструктури, закупівлю спецтехніки та транспорту. Загальна сума інвестицій "DCH" - 508,8 млн.грн.

Реконструкція аеродромного комплексу, що включає реконструкцію перонів, злітно-посадкової смуги, встановлення світлосигнальної системи, будівництво аварійно-рятувальної станції, будівництво аеродиспетчерської вежі, здійснюється за рахунок держбюджету.