Національний банк України прийняв рішення про зниження з 23 березня облікової ставки з 7,75% до 7,5%. Цим же документом скорочується обсяг обов'язкових резервів, які банки повинні на кінець кожного дня тримати на спецрахунку НБУ, - з 70% до 60%. Окрім того, з 31 березня вводяться окремі нормативи резервування при залученні ресурсів у російських рублях (раніше резервування за даною грошовою одиницею відбувалося на загальних підставах - як в інших валютах). Вони рівні "нулю" (http://maanimo.com)

"Ідея Банк" відкрив нове відділення в Одесі (пров. Маланова, 6). Як повідомляє прес-служба банку, відкриття даного відділення - це один з перших кроків ПАТ "Ідея Банк" до ідентифікації з "Idea Bank" у Польщі, оскільки нове відділення спроектоване у відповідності зі стандартами польського банку, учасника фінансової групи "GetinHolding SA". (http://dengi.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "Ідея Банк" (Львів, раніше - "Плюс Банк") засноване 1989 р. Входить до групи невеликих українських банків. 99,06% банку володіє польське акціонерне товариство "Getin Holding SA". Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2012 р. за розміром загальних активів (1,481 млрд.грн.) Банк займав 86-е місце серед 175 діючих у країні банків.

"Universal Bank" 16 березня на зборах акціонерів прийняв рішення про збільшення капіталу банку. В результаті узгоджених заходів "Universal Bank" отримає додатково 370 млн.грн. "Значне збільшення капіталу банку надасть нам додаткові можливості для активної підтримки наших клієнтів та інвестування в українську економіку", - зазначив голова правління банку Мілтіадіс Папаніколаоу. (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". АТ "Універсал Банк" (м.Київ, раніше - банк "Універсальний") засноване 1994 р. Банк входить до складу групи банків "Eurobank EFG", яка є частиною міжнародної "EFG Grouр". За розміром капіталу (1,153 млрд. грн.) "Universal Bank" входить до групи великих банків за класифікацією Національного банку України.