Урядом України під головуванням Миколи Азарова ніякі рішення щодо додаткової капіталізації банків не приймалися, і жодна копійка бюджетних коштів не була витрачена на зазначені цілі, заявила прес-служба Міністерства фінансів України. Тому будь-які заяви Юлії Тимошенко щодо прийняття рішень урядом Миколи Азарова про виділення 3,5 млрд. грн. банку "Надра" є безпідставними і не відповідають дійсності, йдеться в заяві. Також Мінфін повідомив, що з травня до листопада 2009 р. урядом Ю.Тимошенко за державні кошти придбано акцій АКБ "Київ", ЗАТ "Укрексімбанк", "Родовід Банк" та АБ "Укргазбанк" на загальну суму 19,6 млрд. грн. Окрім того, в січні-лютому 2010 р. направлені на докапіталізацію ПАТ "Укрексімбанк" 6,4 млрд. грн. ГоловКРУ проведені ревізії ПАТ АКБ "Київ", "Родовід Банк" та АБ "Укргазбанк", за результатами яких встановлені численні порушення законодавства при використанні державних коштів, зокрема, необгрунтоване надання кредитів, оплата сумнівних юридичних та консультативних послуг у значних розмірах, реалізація основних коштів за заниженими цінами і т. д. (http://elvisti.com)

Світовий банк планує рекомендувати Кабінету міністрів України об'єднати банк "Київ" і "Укргазбанк". Про це повідомило джерело в Міністерстві фінансів. За словами джерела, відповідне думка була висловлена представником Світового банку підщ час спільного засідання представників Світового банку, Фонду держмайна (ФДМУ), Міністерства фінансів та Міністерства економіки України. "Світовий банк планує запропонувати це уряду у зв'язку з тим, що банк "Київ" несе дуже серйозні збитки, приблизно 100-200 тис. грн на день. У них 80% пасивів і тільки 20% активів. Я думаю, навряд чи знайдеться охочий, щоб купити настільки проблемний банк", - відзначило джерело. Також, за його словами, Світовий банк виступає категорично проти продажу трьох держбанків - банку "Київ", "Укргазбанку" і "Родовід банку" - великим акціонерам цих банків (http://minfin.com.ua)

ПАТ "Комерційний банк "Преміум" подало заяву про вступ до Асоціації українських банків (АУБ). (Http://elvisti.com)

Довідка "SQ". Банк "Преміум" (Київ) зареєстрований Національним банком України 24 липня 2007 р. Надає універсальний спектр фінансових послуг для юридичних і фізичних осіб. Оголошений та сплачений статутний фонд банку - 70 млн. грн., активи на 1 січня 2011 р. - 1 млрд. 630,78 млн. грн.

АУБ створена 1990 р. Включає більше 100 українських банків.

Фахівці компанії "CS" завершили впровадження в промислову експлуатацію системи "CSTeller" в АТ "УкрСиббанк". Система "CSTeller", розроблена на замовлення "Укрсиббанку", призначена для інтеграції "SAP for Вanking" з пристроєм "електронний касир". (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". АТ "УкрСиббанк" (Харків) за класифікацією НБУ входить до групи найбільших банків. 99,9% акцій банку належить французькій "BNP Paribas Group". Компанія "CS" працює на ринку інформаційних технологій більше 13 років, спеціалізується з розробки, впровадження, комплексного супроводу та розвитку систем автоматизації банків і страхових компаній.