Промислові підприємства Харківської області за 9 місяців 2011 р. сплатили до зведеного бюджету країни більше 8,3 млрд. грн., збільшивши показники минулого року більш ніж на 9%. Це складає майже 62% усіх податкових надходжень регіону. Про це повідомили "SQ" в управлінні масово-роз'яснювальної роботи ДПА у Харківській області. Всього від платників податків Харківщини (включаючи будівельні, фінансові організації, установи освіти) до зведеного бюджету надійшло майже 13,5 млрд. грн. податків.

Як повідомили в податковій адміністрації, найбільшу частку платежів забезпечили підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів - майже 6 млрд.грн., а також підприємства добувної промисловості - понад 1,25 млрд.грн.

Довідка "SQ". У Харківській області серед найбільших підприємств, що випускають напої та тютюнові вироби, - лікеро-горілчані заводи "Prime" (сел.Малинівка, Чугуївський р-н, Харківська обл.), Люботинський завод "Продтовари", Харківський лікеро-горілчаний завод, ДП "Харківський завод шампанських вин", а також ПрАТ "Філіп Морріс Україна". Серед підприємств добувної промисловості найбільше - ГПУ "Шебелинкагазвидобування".