180 інвестиційних проектів надійшло для участі в міжнародному конкурсі інноваційних проектів "Харківські ініціативи". Про це 21 липня повідомив "SQ" заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Як повідомив Ю. Сапронов, серед поданих проектів - будівництво олієекстракційного заводу в сел. Кегичівка (автор проекту - ТОВ "Агро-Антик"), впровадження розробок в області інформаційних систем і командно-вимірювальних комплексів для ракетно-космічної техніки (ВАТ "АТ НДІ радіотехнічних вимірювань"), створення індустріального парку "Біотехноком" в Богодухові, організація виробництва тракторів малого класу на основі інноваційної розробки трансмісії та системи управління (ПП "АВАТАР-2008"), а також дослідження, розробка та виготовлення діючого макету модульного гвинтового насоса для видобутку нафти з бурових свердловин з ускладненими умовами видобутку (ДП "НДІ" ХЕМЗ ") .

За словами Ю. Сапронова, області є що запропонувати інвесторам, але вони повинні переконатися, що в країні більше не буде потрясінь, які можуть зашкодити бізнесу. Хорошим сигналом для інвесторів є те, що рейтингове агентство "Fitch" підвищило рейтинги України і Харкова. Ще одним сигналом для інвесторів послужить отримання Україною кредиту МВФ у 14,9 млрд. грн.

Довідка "SQ". Міжнародне рейтингове агентство "Fitch Ratings" 9 липня підвищило довгострокові рейтинги Харкова в іноземній і національній валюті з "B-" до "B". Короткостроковий рейтинг Харкова в іноземній валюті підтверджений на рівні "B", національний довгостроковий рейтинг - на рівні "AA-(ukr)". Прогноз - "стабільний".