Банки не хочуть контролювати своїх клієнтів. Асоціація українських банків вимагає виключити пункти Податкового кодексу, які суперечать принципам банківської діяльності. Суперечка викликає пункт п.69.6 ст.69 Податкового кодексу, який зобов'язує банки передавати податковим органам інформацію про відкриття або закриття рахунків юридичних осіб або самозайнятих фізосіб. Також банк самостійно повинен перевіряти реєстрацію фізичних осіб - підприємців при відкритті депозитних або карткових рахунків. Невиконання цих правил карається суттєвими штрафними санкціями. В асоціації переконані, що такі контролюючі функції є неправомірними і суперечать принципам банківської діяльності. У той же час завідувач кафедри банківської справи Львівського інституту банківської справи, професор Ростислав Слав'юк зазначив, що в тій чи іншій мірі у своїх інтересах банки все одно здійснюють такий контроль, вивчаючи діяльність своїх клієнтів, але досі це не було прописано в документі. Він не вважає, що зобов'язання, виписані в кодексі, несуть загрозу і перетворять банки до контролюючих органів (http://delo.ua)

"Піреус Банк МКБ" збільшує статутний капітал на 785 млн. грн., або на 93,1%. Після збільшення статутний капітал банку складе 1,63 млрд. грн. Акціонери кредитно-фінансової установи на загальних зборах акціонерів 17 червня затвердили підсумки допвипуску акцій. (Http://delo.ua)

Довідка "SQ". Раніше, 15 червня, збільшити статутний капітал на 3,38 млрд.грн. - до 13,55 млрд.грн. - вирішили акціонери "ПриватБанку", 8 червня рішення про закрите розміщення акцій допвипуску ухвалили акціонери "Кредитпромбанку". За підсумками допемісії статутний капітал фінустанови збільшиться на 850 млн. грн. - до 2,69 млрд. грн.

"Піреус Банк МКБ" (раніше - Міжнародний комерційний банк) заснований 1994 р. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2011 р. за розміром загальних активів (4,396 млрд. грн.) "Піреус Банк МКБ" займав 40-е місце серед 176 діючих у країні банків. На 1 квітня 2011 р. найбільшим акціонером банку з часткою в статутному капіталі 99,9754% був "Piraeus Bank SA" (Греція).

Загальні збори акціонерів "VAB Банку" 16 червня прийняли рішення про збільшення статутного капіталу банку на 600 млн.грн. шляхом додаткового випуску акцій. У результаті проведення емісії акцій статутний капітал банку складе 1,849 млрд.грн. Закрите розміщення акцій буде проведене в серпні 2011 р. До цього, з початку року, банк збільшив статутний капітал на 78,7%, до 1,249 млрд. грн. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ" Всеукраїнський акціонерний банк ("VAB Банк") заснований 1992 р. Згідно з даними НБУ, входить до групи великих фінансових установ. З жовтня 2006 р. - у складі універсальної фінансової групи "VAB Group". Регіональна мережа банку представлена ​​150 відділеннями в Україні, а також представництвом в м. Будапешт (Угорщина).