ТОВ "Львівський автобусний завод" планує продавати в Європу тролейбуси з двигунами харківського виробництва. Про це 21 квітня на презентації нового рухомого складу заявив журналістам голова правління холдингу ЛАЗ Ігор Чуркін. За його словами, двигуни для львівських тролейбусів виробляє ДП "Електроважмаш".

"Ми зараз працюємо над тим, щоб "Електроважмаш" сертифікував свої мотори, і ми могли продавати наші тролейбуси з харківськими двигунами за кордон. Зараз ведуться переговори про постачання в Центральну Європу 300 - 400 тролейбусів", - підкреслив І.Чуркін.

Довідка "SQ". У березні 2010 р. був підписаний меморандум між Кабінетом міністрів України та ЗАТ "Львівський автобусний завод" на постачання 2050 автобусів і тролейбусів для українських міст, які прийматимуть матчі Євро-2012 (Київ, Донецьк, Львів і Харків). У листопаді 2010 р. до Харкова зі Львова надійшли 16 автобусів у рамках підготовки до Євро-2012. Як заявив тоді міський голова Геннадій Кернес, окрім них планується закупити ще 10 автобусів і 97 тролейбусів. Вартість замовлення складе 100 млн.грн., ці кошти будуть виділені з держбюджету.

21 квітня в Харкові на пл. Конституції відбулася презентація 30 нових тролейбусів львівського виробництва.