ВАТ "Турбоатом" (Харків) у лютому уклало контракт на поставку обладнання для Гоцатлінської ГЕС, що будується на р.Аварське Койсу (Республіка Дагестан, Росія). Про це 21 лютого повідомили "SQ" у прес-службі підприємства. Відповідно до контракту "Турбоатом" виготовить і поставить дві радіально-осьові гідротурбіни одиничною потужністю 51 МВт і діаметром робочого колеса 3,1 м, а також два дискових гідрозатвори діаметром 4 м.

За інформацією заводу, в обсяг зобов'язань "Турбоатома" входить розробка проекту, модельні випробування, шеф-монтаж, технічне керівництво пуско-налагоджувальними роботами і здача агрегатів у промислову експлуатацію. Терміни постачання закладних частин - серпень-листопад 2011 р., гідрозатворів - квітень-червень 2012 р., робочих коліс - травень-липень 2012 р. На заводі вже почали проектувати обладнання.

Довідка "SQ". Замовник і організатор будівництва Гоцатлінської ГЕС - ВАТ "Сулакський гідроенергетичний каскад", що входить до складу ВАТ "РусГідро". Встановлена потужність станції складе 100 МВт. Введення Гоцатлінської ГЕС в експлуатацію намічене на 2013 р.

"Турбоатом" спеціалізується з випуску парових турбін для теплових електростанцій, атомних електростанцій і теплоелектроцентралей, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій, газових турбін і парогазових установок для ТЕС. Виробництво турбін здійснюється за замкненим циклуом: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, складання, випробування турбін і їх відвантаження. Серед основних замовників "Турбоатома" - Угорщина, В'єтнам, Казахстан, Китай, Мексика, Росія, Таджикистан, Узбекистан і Україна.