Світовий банк рекомендує владі України провести стрес-тестування банків, щоб оцінити потенційну стійкість кредитно-фінансових установ в умовах другої хвилі кризи, повідомив журналістам 20 січня менеджер Світового банку з досліджень глобальної макроекономікиу Ендрю Бернс. "Ми рекомендуємо, враховуючи фінансовий компонент, провести стрес-тест банківського сектора, оскільки існує високий ризик наявності серйозних проблем в банках країн, що розвиваються. Я знаю, що в Україні це вже серйозне питання... Цей ризик ще більше підвищиться, якщо буде друга хвиля кризи" , - сказав він.
(http://www.interfax.com.ua)

Кількість розрахунків платіжними картками "Кредитпромбанку" за підсумками 2011 р. зросла на 57,4% і перевищила 660 тис. трансакцій. Обсяги коштів, витрачених при розрахунках картками у торгово-сервісних мережах, збільшилися на 37,6%. За даними Українського процесингового центру, середньомісячний оборот по одній карті банку виріс на 22,4% - до 3181 грн. і перевищує середній показник серед банків (2226 грн.). В даний час частка безготівкових операцій в "Кредитпромбанку" становить 11,5% (в середньому по Україні -8%) (http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". ПАТ "Кредитпромбанк" - універсальний комерційний банк, представлений на фінансовому ринку України з 1997 р. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів. Станом на 1 червня 2011 регіональна мережа філій і відділень банку об'єднує 185 точок продажів. Розмір зареєстрованого та фактично сплаченого статутного капіталу банку складає 1,8 млрд. грн.

Службою безпеки "ПриватБанку" 18 січня у Львові було припинено діяльність міжнародної групи шахраїв-скімерів, які використовували накладки на банкомати для крадіжки особистих даних власників карт. Як повідомила прес-служба "Приватбанку", шахраї були затримані на місці злочину при знятті накладки з банкомату банку, розташованого у Львові. Ними виявилися двоє громадян Румунії, які були доставлені в міліцію. При обшуку у підозрюваних вилучено електронні засоби для скіммінгу і пластикові карти різних українських і зарубіжних банків. Як встановила служба безпеки, за допомогою установки накладки на різні банкомати Львова шахраї встигли викрасти дані 56 платіжних карт клієнтів різних банків. У ході аналізу матеріалів відеоспостереження за банкоматною мережею, встановлена причетність даних осіб до інших фактів скіммінгу в Івано-Франківському регіоні - на суму 27 тис. грн. Щодо шахраїв буде порушено кримінальну справу, їм загрожує від двох до п'яти років позбавлення волі. (http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". ПАТ "КБ "ПриватБанк" (Дніпропетровськ) засновано в 1992 р. Входить до групи найбільших банків України. У грудні і січні були зроблені спроби пограбування відділень "Приватбанку", під час одного з них було вбито п'ять осіб.