Делегація Міністерства закордонних справ України сьогодні, 20 жовтня, відвідала харківський "Турбоатом". Делегацію очолив директор Департаменту зовнішньоекономічної співпраці МЗС Ігор Ніколайко, до її складу увійшли 22 дипломати. У ході візиту гості оглянули виробничі цехи та ознайомилися з роботою підприємства.

За словами І.Ніколайка, ВАТ "Турбоатом" ефективно працює, на експорт йде більш 80% продукції заводу. "МЗС буде сприяти розширенню експортної діяльності стратегічних експортерів України, до яких входить і "Турбоатом". Зокрема, ми хочемо посилити роботу з розширення експорту до Африки, Азії і країн Латинської Америки", - зазначив він.

Як розповів генеральний директор "Турбоатому" Віктор Суботін, завод постачає обладнання в 45 країн світу, планується збільшити їх кількість до 47. Зараз підприємство бере участь у тендерах на постачання обладнання до Коста-Ріки та Чилі. "Ми виграємо всі тендери, в яких беремо участь", - підкреслив він.


 

Довідка "SQ". Делегація МЗС України прибула в Харків 20 жовтня для участі в нараді щодо взаємодії між МЗС та Харківською облдержадміністрацією для розширення географії збуту продукції підприємств області. Завтра, 21 жовтня, делегація відвідає ПАТ "Харківський тракторний завод ім.С.Орджонікідзе".

"Турбоатом" виробляє парові турбіни для ТЕС і АЕС, гідротурбіни для ГЕС, газові турбіни для ТЕС. 75% акцій ВАТ "Турбоатом" належить державі.