Президент України Віктор Янукович вважає, що введення Національним банком жорстких правил обміну валюти захищає національні інтереси України. Глава держави відзначив, що НБУ "трішки перегнув палку", створив незручності для громадян. "Але ми побачили, як за тиждень майже на 500 млн. менше стало обміну валюти", - зазначив В.Янукович. "Коли Національний банк відчув, що почали вивозити валюту з країни й у великих обсягах, використовувати різні схеми, конвертаційні центри - ви про них багато чули, були цілі бригади, які змінювали цілодобово гривні на валюту, валюту пакували і вивозили, - треба було щось робити", - заявив президент. У той же час В.Янукович погодився, що є й негативні наслідки такого рішення НБУ. "Але ми зобов'язані захищати наші національні інтереси", - зазначив він. (Http://banker.ua)

Довідка "SQ". 23 вересня набула чинності постанова НБУ № 278 від 11 серпня, згідно з якою при здійсненні купівлі-продажу валюти на суму до 50 тис. грн. необхідно пред'явити документ, що засвідчує особу. При цьому співробітник банку повинен був знімати ксерокопію з паспорта. Це рішення викликало велике невдоволення серед громадян, які вважають, що їх паспортні дані можуть бути використані в незаконних цілях. Пізніше НБУ дозволив здійснювати валютно-обмінні операції при пред'явленні будь-якого документа, що посвідчує особу, і без його копіювання.

"Південкомбанк" збільшує статутний капітал на 130 млн. грн. - до 300 млн. грн. - шляхом додаткового випуску акцій. На позачергових зборах акціонерів банку, які відбулися 7 жовтня в Донецьку, були підбиті підсумки та затверджено результати додаткової емісії акцій.

Банком випущено та розміщено шляхом закритої підписки серед його акціонерів 13 млн. іменних акцій номіналом 10 грн. кожна. Розміщення акцій проводилося у два етапи з наданням акціонерам банку першочергового права на придбання акцій. (Http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "КБ "Південкомбанк" засноване 1990 р. Згідно градації НБУ, банк входить до III групи банків за розміром активів. На 1 жовтня 2011 р. розмір чистих активів банку - 3 млрд. 963 млн. грн. Банк входить до групи "Метал Юніон". Філіальна мережа фінансово-кредитної установи нараховує 36 регіональних підрозділів.

"Bank of America" ​​втратив звання найбільшого банку країни за обсягом активів. Тепер лідером за активами став "JPMorgan Chase & Co.". "Bank of America" ​​став найбільшим за обсягом активів у першому кварталі 2009 р. Сукупні активи "Bank of America", згідно зі звітом фінустанови, у третьому кварталі 2011 р. скоротилися на 1,8% до 2,22 трильйона доларів. Активи "JPMorgan Chase & Co." за той же період зросли на 1,9% до 2,29 трильйона доларів.

У звіті за третій квартал "Bank of America" ​​повідомив, що отримав чистий прибуток у 6,2 млрд. дол. (у третьому кварталі минулого року - чистий збиток у 7,3 млрд. дол.). "JPMorgan" у липні-вересні поточного року отримав чистий прибуток у 4,26 млрд. дол. (Http://www.bankstore.com.ua)