"Родовід Банк" призначив нового голову правління. Тимчасовий адміністратор АТ "Родовід Банк" своїм наказом призначив Юрія Райтбурга на посаду голови правління банку строком на п'ять років з 21 липня 2010 р. Про це йдеться в офіційному повідомленні банку, розміщеному в загальнодоступній базі даних ДКЦПФР. Згідно повідомлення, Ю. Райтбург був призначений головою правління "Родоводу" "з метою організації управління поточною діяльністю банку, після припинення в установленому порядку тимчасової адміністрації". Новий голова правління банку вступить на посаду після отримання письмової згоди Національного банку України (НБУ). (Http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". АТ "Родовід Банк" зареєстровано в 1990 році, за класифікацією НБУ входить до групи великих банків. За даними НБУ, на 1 квітня 2010 року "Родовід Банк" займав 20-е місце за активами (12,8 млрд.грн.) із власним капіталом у 2,04 млрд.грн., а статутним - 8,41 млрд.грн . За I квартал 2010 р. збиток банку перевищив 3 млрд. грн. З 12 травня 2010 р. НБУ призначив тимчасовим адміністратором рекапіталізованого державою банку Миколу Онищенка, а 14 травня продовжив роботу тимчасової адміністрації на 4 місяці, до 16 вересня 2010 р.

Ю. Райтбург з 20.01.2004 р. обіймає посаду голови наглядової ради Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "ТК Кредит". Часткою у статутному капіталі "Родоводі" не володіє.

Банк "Надра" підписав угоду про реструктуризацію кредитних зобов'язань на суму 41 млн. дол. Угода про реструктуризацію зобов'язань з торгового фінансування підписана з 13 банками та фінансовими установами-кредиторами. Згідно повідомлення прес-служби фінустанови, 16 липня банк "Надра" підписав угоду про реструктуризацію кредитних зобов'язань з виплатою боргу протягом 8 років. Реструктуризовані кредити були надані банками та іншими фінансовими установами Австрії, Бельгії, Великобританії, Німеччини, Італії, ОАЕ, Швейцарії, Швеції, Туреччини, Естонії та України. (Http://www.unian.net)

Довідка "SQ". ВАТ КБ "Надра" заснований у 1993 р. За даними НБУ, банк входить до першої десятки українських банків. У першому кварталі 2010 р. банк "Надра" отримав прибуток у розмірі 4,365 млн. грн., 2009 р. банк закінчив зі збитками 1,364 млрд. грн. З 10 лютого 2009 р. в банку "Надра" введена тимчасова адміністрація, Нацбанк продовжив її дію ще на один рік - до 9 лютого 2011 р. Акціонерами банку є компанії "Novartik Trading Limited" (60,9967%) і "Manmade Enterprises Limited "(30,7406%). 20 травня на засіданні експертно-аналітичної ради було прийнято рішення рекомендувати уряду стати учасником рекапіталізації банку - внести в банк 5 млрд.грн., ще 5 млрд. грн. внесе приватний інвестор - "Group DF" (підконтрольна Дмитру Фірташу), але з умовою реструктуризації зовнішнього боргу.

"Platinum Bank" запровадив нову послугу - надання віддаленого консультування своїм клієнтам. Відвідувач корпоративного сайту банку може залишити заявку на отримання консультації з кредиту або депозиту. Оператори банку протягом двох робочих годин надають консультацію і за бажанням клієнта призначають зустріч у відділенні банку. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". "Platinum Bank" зареєстрований НБУ 13 січня 2005 р. На 1 червня 2010 р. активи банку - 1,1 млрд.грн., зобов'язання - 733 млн.грн., капітал - 487 млн.грн., кредитно-інвестиційний портфель - 993,8 млн.грн., прибуток - 9,79 млн.грн.