ПАТ "Вовчанський агрегатний завод" розробило електромагнітне гальмо, призначене для використання в трансмісії управління закрилками літаків. Про це повідомили "SQ" у компанії. Робота над створенням нового обладнання почалася близько року тому, коли завод отримав сертифікат розробника авіаційної техніки. Розробкою гальма займається конструкторське бюро заводу.

Як зазначили на підприємстві, цього року електромагнітне гальмо планується направити на приймальні випробування на нових літаках АНТК ім.Антонова (Київ), наступного року планується сертифікувати гальмо. Можливе застосування агрегату на літаках Ан-158, Ан-70 і "Руслан". Окрім гальма, ОКБ планує покращувати конструкцію серійно випускаються на заводі агрегатів.

Довідка "SQ". Вовчанський агрегатний завод створений 1970 р. Завод спеціалізувався з виготовлення гідромоторів і насосних станцій для літаків. У 90-х роках двадцятого сторіччя завод освоїв виробництво агрегатів паливних систем авіаційних двигунів, а також агрегатів системи регулювання і управління газотурбінними приводами. У 1992 р. підприємство було реорганізовано у ВАТ, а в 2010 р. - у ПАО.