КП "Харківкомунпромвод" передасть свій житловий фонд, що складається з трьох будинків, у комунальну власність Харкова. Про це повідомила "SQ" арбітражний керівник - ліквідатор "Харківкомунпромводу" Тетяна Чаговець. За її словами, люди, що мешкають зараз у цих будинках - не співробітники підприємства, будинки невеликі- по кілька квартир у кожному.

За словами Т.Чаговець, у процесі передачі будинків потрібна активна участь АК "Харківобленего", оскільки в одному з них не за проектом підключено електропостачання. "Нещодавно були отримані технічні умови на підключення електроенергії, вони передаються для розробки робочого проекту. Після розробки проекту буде вироблено підключення будинку, потім його приймуть у комунальну власність", - зазначила Т.Чаговець.

Довідка "SQ". "Харківкомунпромвод" був утворений 30 січня 1980 р. 23 червня 2004 р. "Харківкомунпромвод" був переданий у комунальну власність територіальної громади Харкова. У 2010 р. на сесії міськради КП "Харківкомунпромвод" був виключений із списку підприємств, до яких не можна застосувати процедуру банкрутства. "Харківкомунпромвод" виступає як посередник з продажу води, яку постачає КП "Вода". Основні фонди підприємства міське управління комунального майна та приватизації передало на баланс КП "Вода" в 2005 р.