Головне управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації (ХОДА) подало до суду позов до Контрольно-ревізійного управління в Харківській області. Про це 18 жовтня на засіданні комісії облради з питань екології повідомив начальник Головного фінуправління ХОДА Сергій Овсянников. За його словами, раніше КРУ провело ревізії профтехучилищ (ПТУ), які знаходяться у віданні управління, і виявило у п'яти з них порушення на 364 тис.грн.

За словами С.Овсянникова, КРУ дійшло висновку, що п'ять ПТУ завищили свої потреби у фінансуванні. За законодавством, облрада має зменшити фінансування ПТУ на 364 тис.грн. і відобразити це в обласному бюджеті до закінчення судового розгляду. Якщо управління освіти доведе в суді свою правоту, то потрібно буде збільшити фінансування. Це буде зроблено за рішенням суду.

Довідка "SQ". За даними облКРУ, за 8 місяців 2011 р. були проведені ревізії в 31 профтехучилищі області, що складає близько половини всіх училищ. Перевірки охопили 189,94 млн. грн. коштів обласного бюджету, виділених на підготовку робітничих кадрів. У всіх перевірених закладах встановлені порушення фінансово-бюджетної дисципліни на 9,2 млн.грн. У 21 профтехучилищі завищили потребу в бюджетних асигнуваннях і отримали неналежні їм 2,7 млн.грн. Попереджено отримання зайвих 0,4 млн.грн. в 11 училищах. Посадові особи деяких училищ неправильно порахували обсяг оплати комунальних послуг (у бік завищення), а також не врахували дебіторську заборгованість і допустили ще низку порушень.