До бюджету Харківської області планується внести низку змін. Про це 18 жовтня на засіданні комісії з екології Харківської облради повідомив начальник Головного управління фінансів Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Сергій Овсянников. За його словами, зокрема, планується збільшити облбюджет за рахунок держсубвенції на проведення місцевих виборів у Лозівському (на 76 тис.грн.) та Красноградському (на 56 тис.грн.) районах.

За словами С.Овсянникова, планується також у рамках обласної програми інформатизації виділити 46 тис.грн. для проведення захисту інформації на електронній техніці, на якій працюють у ХОДА. На виробництво комплекту презентаційних матеріалів "Харківська область - енергія зростання" Головному управлінню економіки пропонується виділити 165 тис.грн., 100 тис.грн. пропонується виділити на статутний фонд для створення КП "Облземпроект", 300 тис. грн. - на закупівлю паливно-мастильних матеріалів для пожежної охорони, 460 тис.грн. - на ремонт Криштопівської школи (Харківський район), 280 тис.грн. на облаштування внутрішніх туалетів у Покотилівському ліцеї "Промінь" (Харківський р-н), 75 тис.грн. - пропонується виділити на коригування кошторисної документації реконструкції Харківської обласної філармонії.

За словами С.Овсянникова, до кінця року очікується додаткове надходження до бюджету розвитку області 2 млн. 400 тис. грн. за рахунок продажу комунального майна. Пропонується 2 млн.грн. з цих грошей віддати КП "Держпром" на поповнення статутного фонду, 210 тис.грн. - на капітальний ремонт водонапірної башти в с.Вільча Вовчанського району, 90 тис.грн. - на підтримку районних друкованих ЗМІ (придбати для них оргтехніку).

Довідка "SQ". У с.Жовтневе Красноградського району Харківської області планується провести вибори сільського голови, так як обраний 2010 р. на цю посаду Петро Тріщев склав повноваження за власним бажанням. 31 травня сільрада задовольнила його заяву про відставку. Також за власним бажанням подав у відставку голова с. Кінне (Лозівський район) В'ячеслав Бєлік. Він склав повноваження 14 липня.