ДП "УкрНДІЛітмаш" (Харків) розробило для індустріальної групи "УПЕК" (Харків) інноваційну автоматичну формувальну лінію. Про це повідомили "SQ" у прес-службі "УПЕК". Автоматична лінія буде використовуватися на ТОВ "Українська ливарна компанія" (Харків, входить до "УПЕК") для створення ділянки дрібного лиття (до 15 кг).

Як повідомили в "УПЕК", запланована виробнича потужність нової лінії - близько 300 т на місяць. Також ділянка дрібного лиття буде оснащена допоміжним обладнанням для виготовлення сумішей. Сума інвестицій у створення ділянки дрібного лиття складе 6 млн.грн. Уведення в експлуатацію ділянки намічене на III квартал 2011 р., виведення її на проектну потужність - на IV квартал 2011 р. Планований економічний ефект при роботі ділянки дрібного лиття на повну потужність - близько 10 млн.грн. на рік. Зараз ведуться будівельно-монтажні роботи з приготування майданчика під установку формувального блоку і виготовлення сумішей відділення.

Довідка "SQ". ТОВ "Українська ливарна компанія" заснована 2004 р. Виробничі площі - 24 тис.кв.м. За підсумками 2010 р. компанія отримала чистий прибуток у 114 млн.грн. (у 2009 р. - 28,4 млн). Консолідований обсяг продажів підприємств "УПЕК" у 2010 р. склав 1,58 млрд.грн. (У 2009 р. - 808 300 000 грн.).

ДП "УкрНДІлітмаш" - головна організація Міністерства промислової політики України з питань науково-технічного забезпечення по пріоритетному напрямку: ливарне виробництво, технологічні процеси та обладнання, прилади і методи контролю формувальних матеріалів і сумішей, формувальні матеріали.