Національне рейтингове агентство "Рюрік" присвоїло ПАТ "Банк "Золоті ворота" (Харків) довгостроковий кредитний рейтинг за національною рейтинговою шкалою uaBBB- з прогнозом "стабільний". Про це повідомив банк на своєму сайті.

Відповідно до національної рейтингової шкали, позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaBBB характеризується достатньою кредитоспроможністю порівняно з іншими позичальниками або борговими інструментами. Рівень кредитоспроможності залежить від впливу зовнішніх несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов. Знак "-" вказує на проміжну категорію рейтингу відносно основних категорій. Прогноз "стабільний" вказує на відсутність передумов для зміни кредитного рейтингу в найближчій перспективі.

Довідка "SQ". ПАТ "Банк "Золоті ворота" (Харків) зареєстроване в серпні 1993 р. Регіональна мережа банку налічує 20 відділень і одну філію у Києві. Банк входить до групи невеликих (з активами до 2 млрд.грн.) банків. За підсумками третього кварталу 2011 р. банк отримав 0,767 млн.грн. прибутку.

На 1 жовтня 2010 р. акціонерами банку були: Яків Кузнецов (безпосередня участь - 27,72%, опосередкована - 0,19%), Григорій Соломанін (10,82%, 11,5%), Вадим Вишневський (14%, 0,18%), Євген Черняк (безпосередня участь - 10,42%), ВАТ "Фінантек" (безпосередня участь - 11,5%), Марк Добкін (опосередкована участь - 19,9%). За даними на 1 жовтня 2011 р., ВАТ "Фінантек" продало свій пакет акцій.