Харьковский облсовет продал здание областного тубдиспансера за 5,4 млн.грн.Харківська облрада і ТОВ "Компанія "Універсал-Сервіс" (Харків) 11 листопада уклали договір купівлі - продажу будівлі, яка відображається на балансі Обласного протитуберкульозного диспансеру № 1 і розташована за адресами: вул.Чернишевського, 81 і вул.Чернишевського, 83 (Харків ). Про це 18 листопада повідомили "SQ" в управлінні з питань комунальної власності виконавчого апарату облради. Договір був підписаний за підсумками конкурсу з продажу об'єкта, переможцем якого стала компанія "Універсал-Сервіс". Об'єкт продано за 5 млн. 442 тис.152 грн., у тому числі ПДВ - 907 тис. 25 грн.

Як відзначили в облраді, об'єкти виставлялися на продаж кілька разів, конкурси скасовувалися, оскільки не було покупців. "Знайти покупця коштувало нам великих зусиль. Половину суми покупець зобов'язаний виплатити не пізніше ніж за місяць, за два місяці - всю суму. Але покупець має право виплачувати кошти достроково", - відзначили в облраді.

Як повідомили "SQ" у протитуберкульозному диспансері, в проданих приміщеннях хворих на туберкульоз уже немає. Зараз персонал диспансеру займається переїздом установи до Диспансерного протитуберкульозного відділення № 4 на вул.Ньютона, 145. У будівлі на вул.Чернишевського, 81/83 розташовується також кафедра пульмонології Харківського медичного університету. Ця кафедра теж має залишити будівлю.