ТОВ "Харківська енергетична спілка" (ХЕС) планує отримати спеціальний дозвіл на розробку чотирьох нафтогазових родовищ у Харківській області. Про це повідомили "SQ" у Харківській облраді, яка 17 червня на сесії погодила клопотання. Воно стосується розробки надр на Південно-Хрестищенський площі (Красноградський р-н), Південно-Медведівський площі (Нововодолазький р-н), Жовтневій площі (Зачепилівський р-н), а також Безпалівському газоконденсатному родовищі (Зміївський р-н). Клопотання до облради підписала директор ХЕС М. Пєшкова.

Довідка "SQ". У Харківській області щорічно видобувається близько 40% обсягу газу, що видобувається в Україні. В області діють державні компанії ГПУ "Шебелинкагазвидобування" та ГПУ "Харківгазвидобування", а також низка приватних.

Національна комісія регулювання електроенергетики в червні 2010 р. видала ТОВ "Харківська енергетична спілка" ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу за нерегульованим тарифом (річний обсяг - 25 млн.куб.м).