У Харківській області закінчується посівна кампанія. Про це 18 травня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, засіяно 97% площ із запланованих 936 тис. га.

Віце-губернатор відзначив, що гречкою в області засіяно 17,3 тис. га із запланованих 24 тис. га. "Час ще є, тому що гречка сіється в три-чотири етапи. Я сподіваюся, що врожай гречки цього року забезпечить 3-4-річний запас, щоб вистачило не тільки Харківській області, але і всій Україні", - підкреслив він.

За словами В.Алексейчука, більшість посівів озимини знаходиться у хорошому стані, було пересіяно 4,2% з 487 тис.га. "Пошкодження були лише у тієї озимини, що були посіяні імпортними насінням або з порушенням технології",- зазначив він.

Віце-губернатор заявив, що урожаєм цього року буде повністю задоволена потреба області в цукрі. "Замість необхідних 114 тис. т цукру планується отримати 130 тис. т. Ми планували засіяти 45 тис. га цукровим буряком, проте засіяли 40,5 тис. га. Це проблема, зате цього року ми засіяли цукровим буряком на 10 тис. га більше, ніж минулого року, і в два рази більше, ніж у 2009 р.", - підкреслив В.Алексейчук. Він повідомив, що в 2011 р. в області будуть працювати вісім цукрових заводів.