Харьковчане на треть увеличили свои вклады в банкахОбсяги депозитів фізосіб у банківських установах у Харківській області на 1 травня 2011 р. зросли на третину порівняно з аналогічною датою 2010 р. Про це 18 травня повідомив журналістам начальник Управління Національного банку України в Харківській області Володимир Качук. За його словами, 35% депозитів припадає на депозити в іноземній валюті. Разом з коштами господарюючих суб'єктів на рахунках банківських установ знаходиться 19,4 млрд. грн.

Як зазначив В.Качук, повернення коштів фізосіб у банки створило умови для нарощування банками обсягів кредитування реального сектору економіки. На початок травня 2011 р. залишки коштів за кредитами, наданими банківськими установами області, становлять 27,4 млрд.грн. Корпоративним клієнтам було надано 15,6 млрд. грн., домашнім господарствам - 11,9 млрд.грн. "Про стабілізацію економіки говорить та обставина, що з початку року на 7,2% зросло кредитування будівельної галузі і склало 1 млрд. грн.", - зазначив В.Качук.

Довідка "SQ". В області працює 9 самостійних банків, 24 філії та 1 тис. 317 відділень харківських і банків з інших регіонів України.