Зловмисники, які вчинили напад на відділення "ПриватБанку" в Луганській області, були затримані міліцією в той же день. Як повідомила прес-служба банку, завдяки злагодженим діям банкірів і співробітників міліції, менш ніж за три години були встановлені особи та місцезнаходження злочинців. Ними виявилися мешкнаці Алчевська, один з них раніше судимий. За фактом нападу порушено кримінальну справу за ч.3 ст 187 КК (розбій, поєднаний з проникненням у житло, приміщення або сховище). Злочинцям загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Всі відділення банку обладнані системою відеоспостереження, яка в режимі on-line передає інформацію до головного офісу. "Саме завдяки матеріалам відеоспостереження злочинці з Алчевська були затримані в той же день", - зазначив керівник служби безпеки банку. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". 16 січня о 15:30 до відділення банку на території Лиманського ринку в м.Алчевську (Луганська обл.) увірвався невідомий, який вимагав від співробітниці, яка перебувала там, віддати всю готівку. Діючи відповідно до спеціальної інструкції, касир відділення заблокувала доступ до каси куленепробивним склом і натиснула тривожну кнопку, відправивши виклик на пульт централізованої охорони і включивши звуковий сигнал про небезпеку. Нападник вистрілив з пістолета в скло каси, але після увімкнення сирени зник разом зі спільником, який чекав на нього біля відділення. Керівництво банку пообіцяло виплатити співробітникам міліції оголошену раніше винагороду за піймання злочинців у розмірі 15 тисяч гривень.

"ТАСкомбанк" має намір збільшити статутний капітал до кінця 2012 р. на 75,8%, або на 125 млн. грн., - до 290 млн. грн. Окрім того, за інформацією фінустанови, цього року "ТАСкомбанк" планує випустити облігації на 100 млн. грн. (Http://delo.ua)

Довідка "SQ". "ТАСкомбанк" (раніше - банк "Бізнес Стандарт") зареєстрований 1989 р. Є частиною інвестиційно-фінансової групи "ТАС", підконтрольної віце-прем'єр-міністру України Сергію Тігіпку. У серпні підконтрольна С.Тігіпку компанія "Теко-Дніпрометиз" збільшила свою частку в "ТАСкомбанку" з 97,1 до 99,7%. На початок жовтня 2011 р. активи банку становили 2,1 млрд. грн., власний капітал - 191,3 млн. грн. Січень-вересень 2011 р. банк закінчив із чистим прибутком 3,8 млн. грн.

Чистий прибуток Ощадбанку Росії за минулий рік склав 321,9 млрд. руб (10,2 млрд.дол.). Таким чином, банк у 1,75 рази перевищив результат 2010 р. (183,6 млрд. рублів), який був визнаний рекордним. Активи банку за минулий рік збільшилися на 22,5% і склали 10,5 трлн. рублів. Вклади населення зросли на 18,1% до 5,7 трлн. рублів. Фінорганізація наростила корпоративний кредитний портфель більш ніж на третину - до 6,4 трлн. рублів, роздрібний - на 36,6% - до 1,8 трлн. рублів. (Http://delo.ua)

Довідка "SQ". Ощадбанк Росії, якому в Україні належить однойменна фінустанова, за підсумками трьох кварталів 2010 р. отримав майже 8 млрд. дол. чистого прибутку. Це рекордний показник за всю історію діяльності Ощадбанку. У листопаді 2011 р. українська "дочка" Ощадбанку Росії збільшила статутний капітал до 3 млрд. грн.