В Харьковской области установлено оборудование для передачи сигнала цифрового телевиденияУ  Харківській області встановлене обладнання для передачі сигналу цифрового телебачення. Про це 17 листопада повідомив "SQ" в.о. директора ДП "Харківський обласний радіотелевізійний передавальний центр" Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення Міністерства інфраструктури України Олександр Дергільов. За його словами, цифрові передавальні станції встановлені в Харкові, Ізюмі, Лозовій, Куп'янську, селищах Великий Бурлук і Кегичівка.

Як зазначив О.Дергільов, за програмою впровадження цифрового наземного телевізійного мовлення в Україні з весни 2011 р. спільно з провайдером ЗАТ "Зеонбуд" і Концерном РРТ ведеться модернізація телевізійних передавальних станцій по всій території країни. Встановлюється сучасне передавальне обладнання виробництва фірми "Rohde & Schwarz" (Німеччина) для цифрового телевізійного мовлення в стандарті "DVB-T2". До складу передавальної станції входить чотири передавача (мультиплекси), кожен з яких забезпечує мовлення восьми телевізійних програм. В Україні до кінця 2011 р. планується введення в дію більше 150 таких передавальних станцій, що дозволить забезпечити повсюдне мовлення 32-х цифрових програм загальнонаціональних, регіональних, обласних та місцевих телекомпаній.

Як зазначив директор передавального центру, у зв'язку з введенням в дію цифрового обладнання поки ніяке чинне передавальне обладнання не відключається і не демонтується. Аналогове телевізійне мовлення триватиме в повному обсязі паралельно з цифровим до повного переходу населення на прийом у новому стандарті. Дата відключення мовлення аналогового телебачення поки невідома.

В Харьковской области установлено оборудование для передачи сигнала цифрового телевидения

 

Довідка "SQ". Харківська обласна державна телерадіокомпанія (ХОДТРК) з 5 грудня 2011 р. першою в області почне працювати в цифровому форматі. З 1 січня 2012 р. обласне державне телебачення буде вести мовлення в цифровому форматі цілодобово.