ТОВ "Норма-Харків" звернулося до Господарського суду Харківської області з позовом стосовно ДП "Харківський радіозавод "Протон" про стягнення з відповідача 349 тис. 797 грн. заборгованості за векселями. Про це 17 листопада повідомили "SQ" у прес-службі суду . Свої позовні вимоги позивач обгрунтовував тим, що відповідач емітував прості векселі, які були придбані ТОВ "Земінвест". Це товариство пред'явило векселі відповідачу до оплати, термін якої минув 20 вересня 2010 р., однак відповідач не сплатив за векселями в повному обсязі, в зв'язку з чим і виникла зазначена заборгованість.

За даними прес-служби суду, 5 жовтня 2010 р. "Земінвест" уклав з "Норма-Харків" угоду відступлення права вимогання боргу, згідно якої "Земінвест" поступався "Нормі-Харків" праву вимоги оплати заборгованості ДП "Протон". Розглянувши матеріали справи та вислухавши пояснення представників сторін, суд вирішив позов задовольнити повністю - стягнути з "Протона" на користь "Норма-Харків" 349 тис. 797 грн. заборгованості, 3 тис. 498 грн. держмита та 236 грн. за інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Довідка "SQ". Підприємство "Протон" засновано в 1927 р. як перший в Україні радіозавод і до 2002 р. входило до складу Харківського виробничого об'єднання "Протон". Є виробником і розробником радіоприймальної, навігаційної і аналізуючої апаратури, апаратури радіоконтролю, радіомоніторингу та спеціального радіозв'язку. На заводі освоєно виробництво цифрової автоматичної телефонної станції "Протон" на 10 телефонних номерів, пульта оперативного зв'язку "Протон", вироби Р-378АПОА (призначений для пошуку та аналізу джерел радіовипромінювань), антенно-фідерної системи "КАМА-4".