Парламент зрівняв умови оподаткування дивідендів (діюча ставка - 15%) і відсотків шляхом встановлення однакової ставки податку - 5% депозитів під час розгляду проекту Податкового кодексу в другому читанні. Документ передбачає запровадження оподаткування відсотків від депозитів за вказаною ставкою з 2015 р. Як відзначив раніше голова Комітету ВР з питань податкової та митної політики Віталій Хомутинник, перенесення на 2015 рік продиктоване тим, що сьогодні банківська система ще не готова прийняти такі нововведення. (Http://bin.com.ua)

Довідка "SQ". 16 листопада Верховна Рада почала розгляд проекту нового Податкового кодексу. Парламент розширив шкалу оподаткування прибутків фізичних осіб за рахунок доповнення існуючої єдиної ставки 15% малопрогресивного ставкою 17% для прибутків, що перевищують десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року. Відповідну норму в розділі "Оподаткування фізичних осіб" підтримали 226 народних депутатів під час розгляду проекту Податкового кодексу в другому читанні.

Кримська філія АТ "Брокбізнесбанк" відкрила у Ялті нове відділення за адресою: вул. Московська, 33, на території автосалону ВАТ "Таврія Авто". У системі Кримської філії банку працює 4 відділення і 11 банкоматів. Філія надає повний спектр банківських послуг для фізичних і юридичних осіб. (Http://aub.org.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "Брокбізнесбанк" (Київ) засновано в 1991 р. Входить до групи найбільших банків за рейтингом НБУ. Мережа філій нараховує 28 філій і більше 250 відділень у всіх регіонах України. Акціонерами ПАТ "Брокбізнесбанк" є Сергій і Олександр Буряки із частками 46,99% і 48,32% відповідно. Активи банку на 1 жовтня 2010 р. склали 15,239 млрд. грн., кредити юридичних осіб - 8 млрд.грн., статутний капітал банку - 1 млрд. 981 млн. грн., кошти клієнтів - 9 млрд. 62,09 млн. грн ., чистий прибуток - 48,893 млн. грн.

"ВТБ Банк" починає видачу експрес-кредитів для придбання автомобіля. "ВТБ Банк" розробив нову програму автокредитування - "Автолайт", умовами якої клієнти можуть скористатися з 16 листопада 2010 р. Як повідомила прес-служба банку, в рамках програми "Автолайт" попереднє рішення з кредиту приймається протягом години без надання документів, надалі клієнту необхідно пред'явити мінімальний пакет документів для отримання автокредиту. Початковий внесок за кредитом знижено до 25% вартості автомобіля, а термін кредитування збільшений до 7 років. Для власників пакетів послуг "Престиж" і "Привілей" можливе кредитування за пільговими відсотковими ставками. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". ВАТ "ВТБ Банк" - універсальний банк, який входить до 10 найбільших фінансових установ країни за класифікацією НБУ. Банк входить до міжнародної фінансової групи ВТБ, 99,95% акцій банку належить ВАТ "Банк ВТБ" (Російська Федерація). На 1 червня 2010 р. статутний капітал - 2,93 млрд грн., активи -28780 млн грн., кредитний портфель - 25980 млн грн.