Технологія модернізації оппозітних танкових двигунів 5ТДФ потужністю 700 к.с розроблена в Харкові. Про це повідомили "SQ" на ДП "Харківський бронетанковий ремонтний завод". (ХБТРЗ). Дві модернізації двигунів, які встановлювалися в роки СРСР на танках Т-64, розроблені спільно з Казенним підприємством "Харківське КБ з двигунобудування" (ХКБД). Після капремонту і модернізації потужність двигуна збільшується до 850 к.с. Двигун зараз проходить ресурсні випробування. Спільно з ХКБД розроблена модернізація двигуна і до 900 к.с (після модернізації двигун називається 5ТДФЕ).

За інформацією ХБТРЗ, на бойові машини "Булат", які є результатом модернізації Т-64, встановлюється аналогічний розробленим на ХБТРЗ двигун. Двигун у варіанті модернізації, яку запропонував ХБТРЗ в кілька разів дешевше, ніж двигун аналогічної потужності, що застосовується на БМ "Булат".

Довідка "SQ". За останні п'ять років ХБТРЗ збільшив обсяг виробництва в 5 разів приблизно до 50 млн.грн. в 2009 р. На заводі працює близько 235 чол. Половину персоналу складають робочі. Немає заборгованості по податках, фондам і по зарплаті, середньомісячний розмір якої становить близько 2 тис. 600 грн. 90% обсягу виробництва складають експортні контракти, решта - держзамовлення. В основному держзамовлення складають роботи з ДП "Завод ім.Малишева" (Харків) у рамках програми модернізації танка Т-64 за програмою "Булат".