В Україні ринок іпотечного кредитування перебуває в стагнації. Як повідомив президент Асоціації українських банків (АУБ) Олександр Сугоняко, найближчим часом відновлення цього ринку чекати не варто. "Я вважаю, що ще мінімум два роки він буде перебувати в такому стані, якщо говорити глобально. Хоча локально окремі банки здійснюють таке кредитування, але це - поодинокі випадки, так звані виключення з правил", - зазначив президент АУБ. Він нагадав, що будівництво - єдина галузь в Україні, яка ще не подолала спад. "Усі інші, в тому числі торгівля, вже почали збільшувати свої обсяги, а будівельна галузь, звичайно, сповільнила падіння, але ще не припинила його", - відзначив О.Сугоняко. (Http://news.finance.ua)

"Терра Банк" уклав угоду на проведення міжнародних грошових переказів у системі "Migom". (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". ПАТ "Терра Банк" (Київ) працює на банківському ринку України з 1996 р. і є правонаступником усіх прав і зобов'язань ЗАТ "Інвест-Кредит Банк" (Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.). Регіональна мережа банку поширюється на 13 областей України, представлена 26 підрозділами. На 1 жовтня регулятивний капітал банку - 325,2 млн.грн., Діяльність "Терра Банк" прибуткова.
Система "Migom" має 17 тис. пунктів обслуговування в 15 країнах. Відправлення та одержання грошових переказів здійснюється в доларах США, євро та російських рублях. ПАТ "Терра Банк" є прямим агентом цієї платіжної системи.

"Актабанк" 14 лютого відкрив відділення в Новомосковську Дніпропетровської області. З цього дня "Актабанк" пропонує скористатися банківськими продуктами і послугами юридичним і фізичним особам Новомосковська. (Http://www.aktabank.com)

Довідка "SQ". ПАТ "АктаБанк" (Дніпропетровськ) зареєстровано НБУ 23 квітня 2008 р. Банк пропонує фінансові послуги і продукти приватним клієнтам, підприємцям, компаніям і фірмам, а також фізичним особам. Банк є учасником всеукраїнського об'єднання "Радіус", яке об'єднує більше 35 банків, а це більше 3 тис. банкоматів по всій території Україні. Регіональна мережа - 11 відділень у 6 містах країни. На 25 січня 2010 р. активи банку - 852 млн.грн., зобов'язання - 552 млн.грн., статутний капітал - 297 млн.грн., власний капітал - 299 млн.грн., фінрезультат за 2009 р. - 34 тис.грн.